Раді повідомити, що медична лабораторія «МетроЛаб» відновила свою роботу та знов працює для Вас.

Щорічний чек-лист. Які аналізи необхідно здавати?

Щорічний чек-лист. Які аналізи необхідно здавати?
Дата: 14.01.2022

Відомо, що більшість захворювань виявляються під час планових оглядів та щорічної здачі аналізів. Лікарі радять проходити регулярні профілактичні обстеження, щоб вчасно виявити можливі проблеми в організмі та не допустити розвитку серйозних хвороб. Складно сперечатися з думкою лікарів. Адже усвідомлений підхід до здоров’я заощаджує наш час, нерви та фінанси.

Розглянемо 10 основних аналізів, які рекомендується здавати щороку:

  • Клінічний аналіз крові. Завдяки цьому дослідженню лікар дізнається про наявність запальних процесів в організмі.
  • Аналіз крові на цукор. Його результат дає можливість виявити діабет та вчасно розпочати терапію.
  • Біохімія крові. Це дослідження допомагає лікарям оцінити якість обмінних процесів у організмі. Результати дозволяють виявити серцево-судинні та інші захворювання органів на ранній стадії.
  • ТТГ та УЗД щитовидної залози. Тиреотропний гормон є основним маркером добробуту щитовидної залози. Спостереження за цим органом здатне запобігти масі проблем у майбутньому.
  • Загальний аналіз сечі. Це просте дослідження допомагає оцінити стан сечостатевої системи.
  • Електрокардіограма покаже, як працює серце.
  • Аналізи на ВІЛ, сифіліс та гепатити рекомендується регулярно здавати людям із груп ризику. Але сьогодні всі відвідують стоматологів, манікюрні кабінети, роблять татуювання і косметологічні процедури. Тому це дослідження стає актуальним для кожного.
  • Флюорографію лікарі радять робити раз на два роки. Це дослідження допоможе виявити хвороби легень.

     Жінкам до цього списку варто додати обов’язкове відвідування гінеколога. Прийом у мамолога, так само, необхідний, щоб переконатися у відсутності захворювань молочних залоз.

     Чоловікам не варто нехтувати візитом до уролога та УЗД передміхурової залози. Адже сидяча робота провокує розвиток хвороб чоловічої статевої сфери не лише у людей похилого віку.

Більшість з цих аналізів ви можете здати у будь-якому пункті лабораторії Метролаб. Більш детальну інформацію щодо конкретного виду ви можете дізнатися на сайті, в особистих повідомленнях у соц. мережах або за номерами телефонів, вказаними у розділі «Контакти».